Rosarium

Kleuren en geuren

Direct na het binnentreden van de kasteeltuin bevindt zich aan de rechterzijde het Rosarium waarin een groot aantal verschillende (onder andere oude) soorten rozen zijn aangeplant. De rozen in meerdere kleuren; wit, roze, karamel en rood, staan op verschillende momenten prachtig in bloei. Daarbij is ook de roos ‘Rosa Gallica Agatha’ die de voorkeur had van de laatste telg van de Deutz familie die het kasteel bewoonde, mevrouw Josina Johanna Deutz van Assendelft-Willink.

 

Centrale punt in het Rosarium en tevens een ontmoetingsplaats is het rozenprieel, een intieme plek met uitzicht op het kasteel. Het prieel is eigentijds van vorm maar toch passend met een knipoog naar het kasteel. Langs de kanten zijn banken waar men even kan zitten en genieten van de rozen in al hun kleuren en geuren.

 

Het Rosarium is tevens een geliefde plek voor bruidsreportages en huwelijksplechtigheden, maar ook een uitstekende plaats voor kleinschalige muziekuitvoeringen en evenementen. Het is met stip de mooiste plaats om in één oogopslag te genieten van tuin, kasteel en bezoekerscentrum.

 

Wilt u weten welke rozen er in de tuin staan? Klik hier