Activiteiten & Evenementen

  • Home
  • >
  • Activiteiten & Evenementen

Jaarprogramma

In de fraaie kasteeltuin en het bezoekerscentrum worden jaarlijks tal van educatieve en culturele activiteiten en evenementen georganiseerd, zowel voor kinderen als voor volwassenen.

 

In 2024 staat er weer het nodige op het programma. De evenementen en activiteiten worden onder andere georganiseerd in samenwerking met NME, het IVN, het Cultuurhuis of regionale kunstenaars.

Zondagmiddagconcerten

In de maanden mei t/m september kunt u elke eerste zondagmiddag van de maand genieten van een muzikaal optreden in de Kasteeltuin.

De ambiance is geweldig; buiten genieten van muziek op een zomermiddag met op de achtergrond Kasteel Assumburg.

 

De optredens beginnen om 14.00 uur, de toegang is gratis

Herfstmarkt

Op een zondag begin oktober organiseert de Kasteeltuin rondom het Koetshuijs de jaarlijkse Herfstmarkt. Met een spectaculaire mobiele sap-pers, muziek en gezellige kramen. Check het jaarprogramma voor de exacte datum.

Rondleidingen

Bent u nieuwsgierig naar hoe de Kasteeltuin is ontstaan en hoe de vrijwilligers de prachtige, naar historisch voorbeeld ingerichte tuin in stand te houden?
Er zijn regelmatig rondleidingen waarin u veel te weten komt over de geschiedenis van het kasteel en hoe deze bijzondere tuin is ontworpen aan de hand van twee oude kopergravures.

NME voor kinderen en volwassenen

Natuur- en MilieuEducatie IJmond (NME) organiseert op de eerste woensdagmiddag van de maanden mei tot en met oktober een natuuractiviteit voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Daarnaast organiseren zij elk jaar een paar activiteiten voor volwassenen.

Excursies Park Assumburg

IVN Natuureducatie afdeling Midden Kennemerland organiseert regelmatig excursiewandelingen door Park Assumburg.

Workshops Cultuurhuis

Het Cultuurhuis Heemskerk verzorgt door het jaar heen diverse creatieve en culturele workshops in het Koetshuijs.

Speurtochten

Voor kinderen zijn diverse speurtochten beschikbaar. Gratis af te halen in het Koetshuijs gedurende de openingstijden.

 

De speurtocht ‘Het Biodiversiteitspad’ is hier te downloaden.