Educatie

'Onze Jean’, twee eeuwen Deutz op Assumburg

Aanleiding voor dit erfgoededucatieproject is het borstbeeld ‘De Verbazing’ dat sinds september 2022 in de kasteeltuin staat. Het is Jean Deutz, verwonderd uitziend over zijn pronktuin, die hij meer dan 300 jaar geleden liet aanleggen.

 

Jola Geldermans heeft dit beeld gemaakt. Zij is ook een van de cultuurdocenten van het erfgoedproject ‘Onze Jean’ voor kinderen.

Biodiversiteitspad

Biodiversiteit is belangrijk voor ons voortbestaan en dat willen we graag uitdragen. In de boomgaard zijn langs een aangegeven wandelroute borden geplaatst met informatie over biodiversiteit.

Leskisten

Voor het basisonderwijs zijn er leskisten ontwikkeld. Daarbij is het waardevol het onderwijs aanschouwelijk te maken door het project rond de leskist aan te vullen met een (voor een schoolklas gratis) rondleiding door de tuin.

 

Onze rondleiders vertellen enthousiast over het leven in de tijd van de oorspronkelijke tuin van de familie Deutz rond 1700, leiden de kinderen langs de rozen en de groenten, dwalen door de boomgaard en flaneren met hen langs de hofvijver.