Vrijwilligers

Kasteeltuin Assumburg kan niet zonder de inzet van vrijwilligers. Zij geven met plezier rondleidingen, onderhouden de verschillende onderdelen van de tuin; de stijltuin met zijn symmetrische borduurwerk van groen, het rosarium, de groente- en kruidentuin en de boomgaard. Zij worden ook wel ‘Hoftuiniers’ genoemd.

Op dit moment zijn er zo’n 80 vrijwilligers actief, de één een halve dag per week (veelal ‘s morgens), de ander wat vaker. Voor de verschillende functies zijn enthousiaste mensen altijd welkom. We hebben volop mogelijkheden om talent en ervaring in te zetten. Naast het directe onderhoud aan de tuin zijn we op zoek naar gastheren en gastvrouwen voor de ontvangstruimte van ons Bezoekerscentrum. Gedurende de maanden mei t.e.m. oktober is het centrum geopend van dinsdag t.e.m. zondag van 10.00 tot 17.00. Hier wordt 1 dagdeel per week gevraagd. De maanden november t.e.m. april is Bezoekerscentrum open op de zondagen van 12.00 tot 17.00. . Voor deze periode wordt één zondag per maand gevraagd.

Functies

- rondleiders
- tuinonderhoud
- werkgroep educatie
- werkgroep evenementen
- onderhoud website
- documentatie
- gastheer/gastvrouw  bezoekerscentrum 

Maatschappelijke stages

De kasteeltuin biedt ook mogelijkheden voor snuffel stages en maatschappelijke stages in de diverse functies zoals hiervoor genoemd. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van onkruid, afvoeren van snoeiafval ed. En niet onbelangrijk; het kennis maken met de natuur en het buiten zijn.

Heeft u belangstelling om het team van vrijwilligers te versterken, neem dan contact op met dhr. Piet Toutenhoofd,  email :  Piettoutenhoofd@kasteeltuinassumburg.nl voor vrijwilliger in de tuin
of
mevrouw S.C. Beentjes, telefoon: 0251-231519, e-mail: beentjes@kasteeltuinassumburg.nl voor gastheer/gastvrouw bezoekerscentrum.