Rondleidingen Park Assumburg

Wandel mee en ontdek meer!

4 juli / 22 augustus / 26 september / 31 oktober

Voor velen zal Kasteel Assumburg en de achterliggende Kasteeltuin wel bekend zijn. Maar Park Assumburg, eens deel uitmakend van het Oer IJ, omvat zoveel meer moois. Het Stijlbos, het Waterpark met de natuurlijke helofytenfilters en houten loopbruggen over het water, de historische Zuidermaatweg met overblijfselen van de Stelling van Amsterdam en het terrein waarin de fundamenten van kasteel Oud-Haerlem aanwezig zijn. Gedurende een wandeling van om en nabij vijf kwartier zal de gids hier graag meer over vertellen.

De excursie start op zondagmiddag om 14.00 uur bij het Koetshuijs voor het kasteel. Bij de ingang aan de Tolweg is ruime gelegenheid tot parkeren. Het is ook de plaats is waar we terugkeren en waar naar wens genoten kan worden van een kopje koffie, thee of anderszins.

Met het oog op Corona hanteren wij momenteel een groepsgrootte van 8 personen per gids. Er geldt een maximum van 24 deelnemers in totaal. Kosten zijn € 4,– per volwassene en € 2,– per kind tot 12 jaar. Graag gepast geld meenemen.
Aanmelden onder vermelding van uw naam, aantal personen, telefoonnummer en excursiedatum kan via email excursieivnmk@gmail.com of via www.ivn.nl/mkl

De in 2020  tot stand gekomen plattegrond van Park Assumburg is wederom voor IVN Midden Kennemerland aanleiding om ook in 2021 in het park een viertal excursies voor belangstellenden te organiseren. De eerste is op zondagmiddag 4 juli.
Later ook op 22 augustus, 26 september en 31 oktober waarbij op 22 augustus en
31 oktober vooral aandacht is voor de rol en betekenis van water in het park.
De plattegrond is gratis te verkrijgen in het Bezoekerscentrum Het Koetshuijs.