Gratis georganiseerde rondleiding met gids

Er zijn veel verhalen te vertellen over de geschiedenis van kasteel Assumburg, de bijzondere baroktuin en de omgeving. Behalve het delen van historische kennis vertelt de gids over eeuwenoude groente- en fruitrassen en hoe de kasteeltuin naar een voorbeeld van een 300 jaar oude kopergravure opnieuw tot leven is gebracht.

De gids brengt u, steeds vertellend, langs bijzondere plekjes in de tuin, het romantische rosarium en de rijke boomgaarden. Een gift wordt zeer gewaardeerd en komt ten goede aan de stichting (kan ook via pin in het bezoekerscentrum). Maximale groepsgrootte is 10 personen; kinderen zijn van harte welkom onder begeleiding van een volwassene.

Tuin en bezoekerscentrum (inclusief toilet) zijn rolstoelvriendelijk. Boomgaard beperkt.

In de nog resterende maanden van dit seizoen kunt zich nu inschrijven voor deze gratis rondleiding. De data zijn: zondag 16 augustus en zondag 20 september 2020 van 11.00 tot 12.30 uur. Graag ca. 2 weken van tevoren aanmelden bij mw. Ina Dijkman; zie contactgegevens onderaan.

Gratis rondleiding kasteeltuin met gids voor basisschool klassen
Neem ca. 2 weken van tevoren contact op met mw. Ina Dijkman, zie contactgegevens onderaan.

Privé groepsrondleiding kasteeltuin met gids
Wilt u eens met familie of vrienden iets bijzonders doen, boek dan een privé groepsrondleiding. Deze rondleiding is op afspraak het gehele jaar door mogelijk tegen een vergoeding van € 20,–/groep van max. 10 personen. Duur: ca. 1 uur en 15 minuten.
Graag ca. 2 weken van tevoren afspreken met mw. Ina Dijkman, zie contactgegevens onderaan.

Rondleidingen binnen in Kasteel Assumburg
Rondleidingen in het kasteel worden georganiseerd door de Historische Kring Heemskerk (HKH). Informatie en aanmelden kan bij dhr. Piet van Zwieten, zie contactgegevens onderaan.

Gecombineerde rondleidingen kasteel en -tuin
Een gecombineerde rondleiding is ook mogelijk tegen een vergoeding van € 50,–/groep van max. 10 personen. Duur: ca. 60 minuten in het kasteel en ca. 45 minuten door de kasteeltuin. Al of niet met een pauze in Bezoekerscentrum Assumburg: ‘het Koetshuijs’. Minimaal 2 weken van tevoren aanvragen bij mw. Ina Dijkman of dhr. Piet van Zwieten, zie contactgegevens onderaan.

Contactpersoon rondleidingen in de kasteeltuin en de gecombineerde rondleiding:
Mw. Ina Dijkman
06 - 38 37 63 64
dijkman@kasteeltuinassumburg.nl

Contactpersoon rondleidingen binnen in kasteel Assumburg en de gecombineerde rondleiding:
Dhr. Piet van Zwieten
0251 - 23 58 27
pwvanzwieten@ziggo.nl

Wij vragen uw medewerking de 1,5m afstand tot elkaar in acht te nemen.