Handwerken voor het rozenprieel

Handwerken zoals breien, haken en borduren.
Kasteeltuin Assumburg beschikt over een prachtig rosarium met de meest uiteenlopende soorten geurende rozen en in het midden een romantisch rozenprieel. Voor dit prieel worden zowel kussens met rozen als mandala’s (ringen voorzien van haakwerk) gemaakt.

Workshop
Hiervoor worden drie workshops gegeven door een professioneel geschoold docente in handwerken, Marleen Lubbers van Creastudio Juf Wolle. Het materiaal wordt door Marleen verzorgd zodat alle deelnemers met kwalitatief goed en op elkaar afgestemd materiaal aan de slag gaan.
Op de vrijdagochtenden 29 mei, 4 juni en 11 juni, in of bij het Koetshuijs.
Ongeveer 10 à 15 deelnemers, eigen bijdrage € 25,– per persoon.

Voor wie
Als projectgroep hechten we eraan ouderen actief in het project te laten participeren. We hebben gezocht naar een vorm die bij hen en ook bij de tuin en in het bijzonder het rozenprieel past. Zo kwamen we op het ambachtelijk werken met wol, katoen en andere garens. Ouderen (>60 jaar), zowel met als zonder handwerkervaring worden uitgenodigd de kussens en mandala’s te (leren) maken. Het samenwerken, het leren van elkaar en het contact staan voorop!

Aanmelden
Meer informatie en aanmelden: info@deblauwedeur.nl

Immaterieel erfgoed
Handwerken is een ambacht dat weer erg leeft. Het zelf maken wordt ook door jonge mensen weer als waardevol en duurzaam gezien en zo kunnen oud en jong van elkaar leren. Het doorgeven van immaterieel erfgoed zou je kunnen stellen!
Anders dan materieel erfgoed (gebouwen, objecten, documenten en monumenten) is immaterieel erfgoed een levende en dynamische vorm van erfgoed, die zich aanpast aan en mee verandert met de tijd. Het verbindt de gemeenschap die het beoefent en zich er mee identificeert.
Immaterieel erfgoed vormt het hart van die groep mensen, die het vaak met passie en op vrijwillige basis beoefenen.