‘Die heerlijke natuur!’

Kunstexpositie in de kasteeltuin van 8 augustus tot en met 26 september.
Kunstenares Annelies Vessies en kunsthistorica Ina Lieshout gingen de uitdaging aan om een Kunst & Cultuurproject te organiseren in de vorm van een expositie en dat ook nog eens verantwoord in coronatijd!

'Die heerlijke natuur'
Thema is de natuur om ons heen, met de focus op de regio. We zijn er ons in het afgelopen coronatijdperk meer dan ooit van bewust geworden dat onze nabije omgeving zoveel moois te bieden heeft als het over cultuurlandschap en natuur gaat.
De expositie bestaat uit drie onderdelen:
Foto’s van het landschap en de natuur in de regio, georganiseerd in samenwerking met ISOO fotografiecentrum Beverwijk.
Handwerken als oud ambacht, zoals breien, haken en borduren voor het rozenprieel en het Koetshuijs, onder begeleiding van Marleen Lubbers van Creastudio Juf Wolle.
Beelden van 6 regionale professionele kunstenaars die een aantal van hun werken tentoonstellen. Curator: Elly Tourney

Tien jaar Kasteeltuin
De expositie past uitstekend in het streven van Stichting Kasteeltuin om iedere twee jaar een bijzonder evenement te houden in de prachtige kasteeltuin. Bovendien was het op 10 juni van dit jaar 10 jaar geleden dat de tuin feestelijk geopend is. Aan dit heugelijke feit kon helaas in verband met de coronamaatregelen op dat moment geen aandacht geschonken worden. Als Stichting Kasteeltuin zijn we daarom heel blij om in dit jubileumjaar toch deze prachtige expositie aan u te kunnen presenteren.

De feestelijke opening van de expositie op 7 augustus is uitsluitend voor genodigden maar vanaf zondag 8 augustus bent u van harte welkom om al het moois te komen aanschouwen.

Het projectteam:
• Ina Lieshout en Annelies Vessies - projectleiders en coördinatie
• Jan Aardenburg - adviseur fotografie vanuit ISOO
• Elly Tourney - curator beeldenexpositie
• Marleen Lubbers - docent handwerken

Het project wordt gesponsord door Stichting TriArcus.

Kijk voor meer informatie op: https://www.facebook.com/Dieheerlijkenatuur/