Rondleidingen

Over de geschiedenis van Kasteel Assumburg, de kasteeltuin en de directe omgeving is veel te vertellen. Stichting Kasteeltuin organiseert daarom rondleidingen door de formele tuin, de rozentuin, de boomgaarden en de moestuin. Er zijn algemene rondleidingen en rondleidingen op afspraak.

Algemene rondleidingen
De algemene rondleidingen zijn voor iedereen toegankelijk en steeds op de eerste woensdag en vrijdag van de maand in de maanden mei tot en met september. Woensdagochtend om 10.30 uur en vrijdagavond om 19.30 uur. Aanmelden niet nodig en verzamelen bij ‘het Koetshuijs’. Deelname gratis, vrijwillige bijdrage welkom.

Rondleidingen op afspraak
Rondleidingen op afspraak voor groepen zijn het gehele jaar mogelijk tegen een vergoeding van € 25. Groepsgrootte maximaal 20 personen. De gemiddelde duur van de rondleiding is ca. een uur en vijftien minuten. Rondleidingen voor schoolklassen duren maximaal een uur en zijn gratis.
Een verzoek voor een rondleiding dient minstens 14 dagen van te voren aangevraagd te worden.
Voor groepen: Ina Dijkman dijkman@kasteeltuinassumburg.nl of 06 38376364
Voor schoolklassen: Corry de Groot: corrydegroot@kasteeltuinassumburg.nl of 0251 209671

Rondleidingen in het kasteel
Rondleidingen in het kasteel worden georganiseerd door de Historische Kring Heemskerk (HKH). Informatie en aanmelden bij: Piet van Zwieten, pwvanzwieten@ziggo.nl of 0251-235827

Gecombineerde rondleidingen kasteel en kasteeltuin
Ook een gecombineerde rondleiding tegen een vergoeding van € 50 behoort tot de mogelijkheden, 60 minuten in het kasteel en 45 minuten door de tuin. Al of niet met een pauze in ‘het Koetshuijs’. Aanvragen bij Ina Dijkman of Piet van Zwieten