Categorieën

  • Perenbomen

Triomphe de Vienne (1864)

Historie: 

Deze peer is gekweekt door Collaud te Montagnon en in de handel gebracht door tuinbouwkundige M. Cl. Blanchet te Vienne (Isère Frankrijk). De verspreiding van deze peer is vrij algemeen geweest, iets wat zeer begrijpelijk is, al was het alleen maar omdat de boom zo vruchtbaar is en zulke mooie, grote vruchten voortbrengt.

Synoniemen:

Er zijn geen synoniemen bekend.  

Vruchtvlees:  

De kleur van het vruchtvlees is wit, dat iets in het gele overgaat, vooral de korrelige ring die er doorloopt.
Het vruchtvlees is zacht, zeer sappig en knappend, grof en om het klokhuis meestal nog al wat korrelig, wat wel een minpunt voor deze peer is.
De smaak is goed, zoet en aromatisch, soms een beetje gemuskeerd. De smaak: kan sterk uiteenlopen.

Bewaren: 

De Triomphe de Vienne wordt niet snel beurs, zodat zij met succes enige dagen bewaard kan blijven nadat ze zacht en rijp is.

Formaat vrucht: 

De Triomphe de Vienne heeft een mooie, regelmatige peervorm; bij de kelk vrij breed en plat, met een holle lijn zacht naar den steel toelopend, daar min of meer afgeknot, waardoor de steel nog min of meer is ingezonken. Deze peer kan zeer verschillend van grootte zijn; door de grote opbrengst zijn de vruchten soms niet meer dan middelmatig groot; goed volgroeide vruchten zijn echter groot, soms zeer groot. De kleur is  groen met zeer veel roest, maar ook vaak geheel roestbruin.

Plukrijp:  

September.

Gebruik: 

Dit is een goede tweede klas tafelpeer, goed van smaak. Goede handpeer