
Categorieën
Robine (1800)

Robine
Historie:
Over het ontstaan of de vindplaats van de Robine is helaas niets bekend. Deze peer werd al beschreven in de Pomologia van Herman Knoop 1758.
Synoniemen:
Robyn-Peer
D’Averat
Muscat d’Averat
Muscat d’Aout of d’Été
Gros Muscat d’Été
Royale Musqué
Poire de la Honville
Vruchtvlees:
Het vruchtvlees is zacht en zeer bros. De smaak is suikerachtig en geurig, wat muskerend.
Bewaren:
Over het bewaren van de Robine is niets bekend.
Plukrijp:
Ook over de pluktijd wordt niets vermeld.
Formaat vrucht:
Deze peer is middelmatig groot. Zij is plat rond zoals een Bergamot. De steel is heel lang en recht. De schil is glad. Bij rijpheid is de kleur bleek groengeel neigend naar geel.
Gebruik: De Robine is een fijne handpeer.