
Categorieën
Groene Zomer Magdalene (1670)

Groene Zomer Magdalene
Historie:
De herkomst van deze peer is niet meer bekend, waarschijnlijk uit Frankrijk; de soort is reeds zeer oud.
Synoniemen:
Sint Magdalene
Fransche Keizerin
Impératrice
Grüne Magdalene
Grüne Sommer-Magdalene
Glasbirn
Grüne Margarethenbirn
Grosse frühe Jacobibirn
Citron des Carmes
Rose Angle Early
Petite Madeleine
Sint Jean
Vruchtvlees:
Het vruchtvlees is groenachtig wit tot gelig wit . Het is fijnkorrelig, zacht smeltend, zeer sappig tot matig sappig, en van een zeer geurige smaak, als ze net geplukt wordt enigszins geurig.
Bewaren:
Deze peer is zeer geurig en aromatisch als ze net geplukt wordt. Echter is deze peer ook zeer snel overrijp. Ze moet dus geplukt worden voor de groene kleur naar geel begint te veranderen, anders is ze al snel melig en smakeloos.
Formaat vrucht:
De Groene Zomer Magdalene is een middelmatig grote peer, van gedaante kort, eivormig, bij ’t oog wat platachtig,en naar de steel toe iets verdunnend en stomp kegelvormig eindigend. De buik zit goed in het midden. Een gemiddelde peer is 5 cm breed en ruim 6 cm hoog.
Plukrijp:
Eind juli en begin augustus. Soms ook wat eerder. Het een vroeg rijpende soort.
Worden de peren te vroeg gepluk, dan blijven ze smakeloos, later geplukt zijn ze droog en melig.
Gebruik:
Een peer van eerste of tweede rang voor het dessert )eigenlijk alleen omdat het een van de vroegst rijpende peren is.