
Categorieën
Rode Wijnappel (1758)

Rode Wijnappel
Historie:
Over de historie van de Rode Wijnappel is helaas niets bekend. Het is wel zeker een heel oude appel omdat de eerst bekende beschrijving van Herman Knoop dateert van 1758.
Synoniemen:
Dragonder Appel
Vruchtvlees:
Het vruchtvlees van de Rode Wijnappel is knappend, bijna grof te noemen. Een zeer saprijke vrucht, aangenaam zuur, niet scherp.
Bewaren:
De appel is tot januari te bewaren.
Formaat vrucht:
Het is een vrij grote appel van de tweede categorie.
Soms scheef en hoekig, soms ook rond of zelfs een beetje plat.
De kleur is meestal iets donkerder als op de plaat is te zien. Als de appel nog aan de boom hangt lijkt er een lichte blauwe wasem over te liggen zoals dat ook vaak bij pruimen te zien is.
Plukrijp:
Het is helaas niet duidelijk wanneer deze appel precies plukrijp is.
Gebruik:
De Rode Wijnappel is te gebruiken van november tot januari. Naast het gebruik als handappel is het ook een heel goede appel om moes van te koken.
Het is zeer waarschijnlijk dat deze appel ook heel geschikt is om cider van te maken.