Categorie├źn

  • Appelbomen

Reinette de Coulon (1845)

Historie: 

De Reinette de Coulon werd gekweekt door Coulon in L├╝tich (Luik) die daar een boomkwekerij had. De eerste boom droeg vrucht in 1856. De smaak kwam zeer sterk overeen met de Parijse Rambour-Reinette die destijds geliefd was. Daardoor was er al snel veel vraag naar deze uitstekende vrucht en kwam deze boom al snel op veel plaatsen voor.  De Reinette de Coulon is in 1874 in Potsdam opgenomen in de 7e verzameling Duitse Pomologen te Trier opgenomen en in 1877 in de 8e te Potsdam, waarbij aanbevolen wordt deze soort als leiboom Horizontaalcordon op te nemen. 

Synoniemen:

Reinette Coulon
Culon Reinette

Vruchtvlees: 

Het vruchtvlees is geelachtig wit. De structuur is fijn. De vrucht is saprijk en mals, met een edele enigszins kruidige smaak die aan zoete wijn doet denken. 

Bewaren:

Deze appel is houdbaar tot in maart

Formaat vrucht: 

De Reinette de Coulon is een grote vrucht van ongeveer 8 cm breed en 7,5 cm hoog en enigszins platrond. De schil is licht  glanzend, vol fijne roest waardoor zij vrij ruw aanvoelt. De kleur is geelachtig groen, soms bijna goudgeel en aan de zonzijde voorzien van karmijn rode strepen.

Plukrijp: 

De pluk begint in november.

Gebruik:

Dit is een voortreffelijke tafelvrucht die ook veel waarde heeft om mee te kweken.