Reine Claude d’Oullins (?)

Historie: 

Als zaailing gevonden te Coligny in Frankrijk, vermoedelijk een zaailing van Reine Claude Verte. Werd te Oullins bij Lyon in de cultuur gebracht door de boomkweker M. Massot père, en is in 1860 in de handel gekomen. 

Synoniemen:

 Massot
Oullins Golden Gage
Reine Claude Précose
(Vaak ook ten onrechte Washington genoemd)

Vruchtvlees: 

Het vruchtvlees is geel van kleur, zeer saprijk, zoet en smaakt uitstekend, indien de vruchten ruim hangen en niet te vroeg worden geplukt anders valt de smaak erg tegen en is de vrucht flauw en zuur vooral rondom de steen die aan het vlees hecht.

Steen:

matig groot, los/vast aan het vruchtvlees soms langs een kant licht aan het vruchtvlees vast gehecht.

Huid: 

De huid is licht donzig en erg dun waardoor deze makkelijk scheurt. De kleur is helder, bleekgeel, kanariegeel tot goudgeel.

Formaat vrucht: 

De Reine Claude d’ Oullins is groot, en vrijwel rond.

Plukrijp: 

Half augustus. De vruchten houden goed vast aan de steel.

Gebruik: 

Een der beste pruimen tenzij goed geteeld. Bij regenachtige en weinig zonnige zomers is de smaak flauw en waterachtig. 

Een van onze beste dessertpruimen.