Bloedpeer (1740)

Historie: 

De Bloedpeer is afkomstig uit BelgiĆ«.Het is een zeer bijzondere peer, waar hier en daar nog een oude boom van word aangetroffen. Zo staat in de buurtschap Notter (Wierden)  een ca. 150 jarige boom.

Synoniemen:

Er zijn geen synoniemen bekend.

Vruchtvlees:  

Het opmerkelijke vruchtvlees is binnen de vrucht donker paarsachtig rood, vooral bij, en tegen de schil, maar dichter bij het klokhuis, zie je wat licht paarsachtige vlammen en doorschijnende strepen en vlekken. Het klokhuis is ook donker paarsachtig rood. De kleine, grijsbruine peertjes zijn zeer sappig en zoet is. De smaak moet lijken op de smaak van de Juttepeer.

Bewaren:

De Bloedpeer is niet geschikt om te bewaren. Kan daardoor bij pluk in september tot uiterlijk half oktober gegeten worden.

Formaat vrucht: 

Een klein formaat peer.

Plukrijp:  

De Bloedpeer rijpt in augustus-september en wordt meestal geplukt laats in augustus, en is doorgaans half September rijp.

Gebruik: 

De Bloedpeer is geschikt als handpeer en als stoofpeer maar laat zich ook goed verwerken tot  compote!