Beurré Superfin (1844)

Historie: 

De Beurré Superfin is een peer van Franse komaf. De peer is geënt door boomkwekerijbezitter Goubault te Millepieds in de buurt van Angers. In 1844 werd de peer door de geënt. De eerste vruchten werden in 1849 geoogst.  

Synoniemen:

Hochfeine Butterbirn (Duitsland)

Vruchtvlees:  

Het vruchtvlees is geelwit met een fijne structuur en smelt op de tong. De  smaak is licht zuur tot zoet, zeer sappig met een aangenaam aroma. 

Bewaren:

De Beurré Superfin rijpt van eind september tot midden oktober. Het is het best om de peer enkele dagen voor volledige rijping te plukken voor de beste kwaliteit. De peer is daarna slechts enkele dagen houdbaar. 

Formaat vrucht: 

De vruchten zijn middelgroot en tolvormig. (middelgroot is ± 8 cm breed en 9 cm hoog).

Plukrijp: 

Eind september tot half oktober.

Gebruik: 

Eind september tot half oktober. Goede handpeer.