Toeristische activiteiten in Heemskerk en omgeving

Een bezoek aan kasteel en kasteeltuin Assumburg kan uitstekend gecombineerd worden met een bezoek aan vele overige bijzondere locaties in de gemeente Heemskerk en de regio. Vermeldenswaardig zijn Château Marquette in Heemskerk en Buitenplaats Beeckestijn in Velsen. Twee andere voorbeelden van fraaie, historisch interessante combinaties van tuin en kasteel/buitenplaats.

Het Noord-Hollands Duinreservaat

Dit uitgestrekte natuurgebied, vanaf Wijk aan Zee tot aan Schoorl, bevindt zich in de onmiddellijke omgeving van kasteeltuin Assumburg. De stranden van Wijk aan Zee, Heemskerk en Castricum zijn goed bereikbaar. Het strand van Heemskerk alleen per fiets.

De Stelling van Amsterdam

Dit imposante verdedigingswerk rond de stad Amsterdam telt maar liefst 42 forten. Twee daarvan, Fort Veldhuis en Fort Krommeniedijk, liggen op slechts een paar kilometer van kasteeltuin Assumburg.

Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een unieke woon-en werkbuurt vol werkende molens, oude ambachten, bijzondere musea en prachtige groene houten huizen. U maakt kennis met de Zaanse achttiende en negentiende industriële cultuur.

Het centrum van Heemskerk

Een bezoek aan het centrum van Heemskerk met zijn twee historische kerken, vele kunstwerken, en vriendelijke terrasjes is zeker aan te raden. Heemskerk kent goede overnachtingsmogelijkheden.