Activiteiten

Door het hele jaar heen vinden er in de kasteeltuin activiteiten en evenementen plaats. De opzet van de tuin leent zich hier uitstekend voor. Naast rondleidingen en educatieve ontvangsten voor scholen zijn er voorstellingen van beperkte omvang in het rozenprieel of rond het beeld “Sabijns poppenspel” in het midden van de broderies. Aan het eind van de stijltuin voorbij de vijver is het ‘amfitheater’ voor voorstellingen voor het grote publiek.

Daarnaast vonden al vele bruidsparen de weg naar de tuin voor een mooie bruidsreportage.
Er wordt wat betreft de activiteiten aangesloten bij programma’s in de directe omgeving. Tijdens de landelijke “open-tuinen-dagen”, en “open-monumenten-dagen” is er een speciale ontvangst voor het grote publiek en staan vrijwilligers klaar om informatie te geven.
De activiteiten worden middels een te verspreiden agenda bekend gemaakt en is ook te vinden in de informatiekast naast de ingang van de tuin en in deze website.

Voor muziek-, dans-, of toneelvoorstellingen is de tuin uitermate geschikt. Heeft u hiervoor als groep of vereniging belangstelling neem dan contact op met de heer C.C.J. Bakker, telefoon: 0251-238837, e-mail: chrisbakker@kasteeltuinassumburg.nl of mevrouw C.W. de Groot, telefoon: 0251-209671,
e-mail: corrydegroot@kasteeltuinassumburg.nl.   Zij kunnen u informeren over mogelijkheden en voorwaarden.